Uw huid professioneel camoufleren

Bij Dermapro horen we dagelijks verschillende redenen, waarom onze klanten professionele camouflageproducten gebruiken. Dit kan zijn omdat een wijnvlek op een vervelende plek zichtbaar is, een litteken gecamoufleerd moet worden, iemand spijt heeft van een tatoeage en deze wil camoufleren of last van pigmentvlekken heeft.

Om welke reden u ook camouflageproducten nodig heeft, voor het beste resultaat is het zaak de kleur van de producten goed af te stemmen op uw huidskleur. We leggen u uit, hoe in 5 stappen een optimaal resultaat bereikt kan worden.

Weet u al precies wat u nodig heeft en op welke manier u het beste te werk kunt gaan? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment camouflageproducten op Dermapro.nl

Bekijk hier alle camouflageproducten
 • Stap 1: De kleur juiste kleur bepalen

  De juiste kleur is essentieel om tot het beste resultaat te komen. U kunt zelf met een testerset zelf de juiste kleur bepalen, maar u kunt ook contact opnemen met een huidtherapeut in de buurt.

 • Stap 2: De camouflage aanbrengen

  Wanneer u de juiste kleur heeft bepaald die bij uw huidskleur hoort kunt u beginnen met het aanbrengen. Pak hiervoor een klein beetje crème uit het pallet of potje en maak dit warm tussen uw vingers.

  Breng de crème met een roterende beweging aan op de huid om zo diep in de poriën door te dringen.

 • Stap 3: Veeg en waterbestendig maken

  Wanneer u uw kleur heeft bepaald en aangebracht kunt u door middel van fixeerspray of poeder de camouflage veeg- en waterproof maken.

  Voor camouflagecreme gebruikt u een fixeerpoeder en voor het lichaam kunt u over de poeder heen ook een fixeerspray gebruiken, bijvoorbeeld om uw kleding te beschermen. Bij de Bodycover camouflage gebruikt u enkel een fixeerspray.

 • Stap 4: Reinigen

  Door gebruik te maken van de reinigingscrème kunt u de camouflagecrème op milde wijze met een tissue van uw huid verwijderen. Met de reinigingslotion verwijdert u de laatste restjes. Naast de reinigingslotion- en crème is er ook reinigingsgel- en milk. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en verwijdert de camouflage op extra milde wijze.

 • Stap 5: Nabehandeling

  Na de reiniging is het belangrijk de huid te verzorgen met hydraterende crème of nabehandelingscrème. Dit voorkomt huidirritatie. Bij dermapro.nl bieden we u verschillende bekende gespecialiseerde merken zoals Eucerin en Meditopics.

 • Stap 6: Nabestellen

  Heeft u uw kleurtint bepaald of heeft u een werkpallet die lege onderdelen heeft? Dan kunt u deze altijd nabestellen.

Zelf de juiste huidskleur bepalen

Wanneer u ervoor kiest om uw kleur zelf te bepalen, dan kunt u dit bijvoorbeeld doen door één van de testersets aan te schaffen bij dermapro.nl.In deze testersets zitten verschillende kleuren waarmee de juiste huidskleur bepaald kan worden.

Met een spateltje brengt u een kleine hoeveelheid van de camouflage aan. Wanneer u deze even warm laat worden tussen uw vingers wordt het aanbrengen van de crème vergemakkelijkt. Breng de crème daarna met een draaiende beweging aan om zoveel mogelijk toegang te krijgen tot de poriën.

Vaak is het wenselijk om meer dan één kleur te gebruiken en deze dient u zelf voorzichtig te mengen, om te ontdekken wat de beste kleur voor u is. Dit vergt enige oefening, maar na verloop van tijd zal dit steeds gemakkelijker worden en weet u precies welke kleuren u nodig heeft om snel tot een mooi resultaat te komen. Wilt u weten welke hulpmiddelen u kunt gebruiken om de juiste kleur te bepalen? Klik dan hier.

Wat is het verschil tussen professionele en gewone make-up?

Professionele make-up merken hebben vaak meer pigment (45-50%) dan de meeste gangbare make-up soorten (10-15%). Hierdoor dekt de professionele make-up veel beter en is deze beter geschikt voor het maskeren van grotere kleurverschillen.

Wat is het verschil tussen Light en normaal?

De light variant is en tegenstelling tot de normale variant beter geschikt om lichte onregelmatigheden weg te werken. Wanneer u dus een kleine afwijking weg wilt werken kunt u beter voor een light variant kiezen. Wanneer u zwaardere en beter dekkende maskering nodig heeft, is de normale lijn beter geschikt.

Camouflage crème wordt gebruikt voor:

 • Naevus flammeus (wijnvlek)
 • Vitiligo (ook Leukoderma genoemd)
 • Rosacea (gesprongen haarvaatjes in het gelaat
 • Haemangioma (woekering van bloedvaten)
 • Epheliden (sproeten)
 • Hyperpigmentaties (sterk geconcentreerd pigment)
 • Acne (puistjes)
 • Littekens
 • Tatoeages (verbergen)

Bij Dermapro.nl zijn uit de Dermacolor serie de volgende kleuren verkrijgbaar

Bij Dermapro.nl zijn uit de Dermacolor Light serie de volgende kleuren verkrijgbaar

Wat de professionals zeggen over Dermacolor camouflage

 • "Met het Dermacolor camouflagesysteem zijn we bij ons in de praktijk in staat om zeer duidelijk kleurafwijkingen perfect te camoufleren. Zelfs tatoeages zijn nog maar nauwelijks zichtbaar als de camouflage goed is aangebracht"

  Karla van Dijken, Huidtherapeut Martini Ziekenhuis Groningen

Betaalmethodes

Bij Dermapro bestelt en betaalt u veilig en snel met de meest gebruikte betaalmethodes zoals iDeal en bankoverschrijving.

iDeal logo

Neem contact op!

Dermapro
Koldingweg 9B
9723HL Groningen
Tel: 050-2801619
Email: info@dermapro.nl

Webshop Keurmerk