huidproblemen

huidproblemen

In Nederland hebben meer dan 1 miljoen mensen een huidaandoening. Sommigen zijn er mee geboren anderen krijgen er meer te maken in de loop van hun leven. Er zijn huidproblemen die tijdelijk zijn en sommigen zijn helaas chronisch. Aan een groot deel van de huidproblemen kun je een positieve invloed op uitoefenen door bijvoorbeeld de juiste producten te gebruiken. Je kunt acne bijvoorbeeld rustiger of helemaal weg krijgen en de jeuk van een droge huid verminderen door de juiste lotion.
 • Gratis verzenden vanaf 35,-
 • Bezorgen op een dagdeel naar keuze
 • Gratis retourneren

acne reinigen en verbeteren

shop acne producten>

eczeem en psoriases

shop eczeem en psoriases>

pigmentvlekjes voorkomen en behandelen

shop pigment producten >

Producten voor een droge of geirriteerde huid

droge en gevoelige huid

shop droge en gevoelige huid >

Producten voor Rosacea en couperose

rosecea en couperose

shop rosecea en couperose >

Producten voor geirriteerde en allergische huid

irritatie en allergie

shop naar deze producten >

 
best verkocht in deze categorie

Huidproblemen - tips voor een gezonde huid

Tips voor een gezonde huid

Een goede huidverzorging kan helpen bij de behandeling van huidproblemen. De huid is een van de grootste organen van je lichaam en heeft een aantal belangrijke functies. De huid beschermt, regelt temperatuur, voorkomt uitdroging en bevat tastzintuigen. Elk huidtype heeft zijn eigen verzorging nodig en elk huidprobleem vraagt een andere benadering. Hierbij geven we een aantal tips voor een gezonde huid:

 • Zorg voor voldoende slaap.
 • Drink water.
 • Eet gezond.
 • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
 • Ga niet te vaak in de zon en gebruik een goede zonbescherming voor je huid.
 • Probeer stress te voorkomen. Stress is niet goed voor de gezondheid en dus ook niet voor de huid.
 • Maak je huid elke dag goed schoon. Een reinigingsproduct passend bij jouw huidtype kan zorgen voor een gezondere huid.
 • Smeer je huid in met een crème nadat deze is gereinigd.
 • Huidproducten passend bij jouw huidtype kunnen ondersteuning bieden om je huid gezond te houden.

Oorzaken huidproblemen

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de gezondheid van je huid. Huidproblemen zoals een droge huid, gevoelige huid of eczeem kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo hebben weersomstandigheden, het gebruik van bepaalde reinigingsproducten of veelvuldig wassen invloed op je huid. Ook een ongezonde leefstijl heeft zijn weerslag op de huid. Met een aantal bewuste aanpassingen en met dagelijkse huidverzorging kun je je huidconditie helpen verbeteren.

Droge huid

Een droge huid is een veelvoorkomend probleem. Droge handen en voeten en droge plekjes op het gezicht zijn vervelend. Een droge huid kan ruw zijn en soms gaat dit gepaard met jeuk, een rode huid en schilfers. Het gebruik van crème of bodylotion kan helpen de huid te hydrateren. Wij hebben diverse producten die de droge huid helpen herstellen. Bij droge plekjes op het gezicht of je lichaam kun je Dermolin Herstellende Creme gebruiken.

Jeuk, rode uitslag en eczeem

Jeuk kan erg irriteren. Eczeem kun je herkennen aan rode, schilferige plekken met soms ook blaasjes. Meestal jeuken deze plekken. Als je last hebt van eczeem in je gezicht, dan kan een crème zoals Eucerin AtopiControl Face Care Cream jou helpen.

Acné, verstopte poriën en mee-eters

Elke huid is anders en vraagt om een andere aanpak. Een huid met acné, verstopte poriën of mee-eters kan veel baat hebben bij een goede reiniging, zoals de Huidreiniger van Meditopics. Wat de beste huidverzorging is voor jou hangt af van jouw huidtype en huidconditie. Voor een gevoelige huid kunnen kalmerende producten helpen en bij huidveroudering kan versteviging helpen.

onze vertrouwde merken:

Meditopics
Dermacolor
Dermolin
Synchroline
Kryolan
Tea Tree
Vision
Naïf