zonbescherming

zonbescherming

Bij blootstelling aan de zon is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen schadelijke zonnestraling. Zo gaat u verbranding tegen en beperkt u de kans op huidkanker. Bij Dermapro kunt u vele zonnebrandcrèmes-, oliën-, sprays-, milks én aftersunproducten bestellen.
Zonbeschermingstips: blijf niet te lang in de zon, ook al gebruikt u een zonnebrandcrème. Vermijd zonnen tussen 12 en 15 uur en houd baby’s en jonge kinderen uit de directe zon. 

  • Gratis verzenden vanaf 35,-
  • Bezorgen op een dagdeel naar keuze
  • Gratis retourneren
best verkocht in deze categorie

Zonbescherming

Het is belangrijk de huid goed te beschermen tegen schadelijke zonnestraling. Wij hebben diverse producten voor zonbescherming, zoals zonnebrandcrème, zonnebrandgel, zonnespray, zonbescherming speciaal voor baby’s en kids en after sun producten. Voorkom verbranding van de huid met betrouwbare merken als Eucerin, B.O., Meditopics en Vision.

UV-straling en de huid

Zonlicht en UV-straling kan je huid aantasten, met ernstige huidproblemen als gevolg. Er zijn twee soorten UV-straling die invloed hebben op de huid: UV-A straling en UV-B straling. UV-A straling kan zorgen voor pigmentvlekken, rimpels, verminderde stevigheid van de huid en vroegtijdige huidveroudering. UV-B straling veroorzaakt verbranding. UV-A- straling zorgt niet voor verbranding, maar kan wel ernstige schade aan de huid veroorzaken die later zelfs kan uitgroeien tot huidkanker. Ons advies is daarom om altijd je huid goed te beschermen tegen de zon.

Tips voor zonbescherming

Een goede huidverzorging kan helpen bij de behandeling van huidproblemen. De huid is een van de grootste organen van je lichaam en heeft een aantal belangrijke functies. De huid beschermt, regelt temperatuur, voorkomt uitdroging en bevat tastzintuigen. Elk huidtype heeft zijn eigen verzorging nodig en elk huidprobleem vraagt een andere benadering. Hierbij geven we een aantal tips voor een gezonde huid:

  • Tussen 11.00 en 15.00 uur is de zonkracht het sterkst. Beperk blootstelling aan de zon of zorg voor goede zonbescherming.
  • Ga niet te lang in de zon.
  • Bescherm je huid met kleding en gebruik een zonnebrandcrème van minimaal factor 30.
  • Blijf regelmatig smeren, ongeveer elke 2 uur.
  • Zorg voor extra bescherming bij water. Smeer je opnieuw in nadat je hebt gezwommen.
  • Houd baby’s uit de zon en zorg ervoor dat kleine kinderen goed beschermd zijn. Gebruik hiervoor speciale zonnebrandcrème voor baby’s of kinderen, zoals Eucerin Sun Lotion.
  • Ga niet onder de zonnebank.

Zonnebrandcrème

Om verbranding en schade aan de huid te voorkomen is het gebruik van een goede zonnebrandcrème of ander zonbeschermingsproduct erg belangrijk. Wij adviseren om te blijven smeren als je huid wordt blootgesteld aan de zon, het liefst om de 2 uur of vaker. Ook als je een hoge factor gebruikt is het verstandig regelmatig te smeren of een ander zonnebrandmiddel te gebruiken. Als je een zongevoelige huid hebt dan is de Meditopics Sunblock SPF50 Zonbescherming heel geschikt. Ook voor de gevoelige huid en vette huid hebben we gespecialiseerde zonnebrandmiddelen, zoals Eucerin Sun - Oil Control ACNE SPF50. Nadat je in de zon bent geweest is het aan te raden om de huid goed te verzorgen met een after sun product of crème zodat deze niet uitdroogt en beter kan herstellen.

Meer informatie over zonbescherming

Meer informatie over de huid en zonnebrand voorkomen vind je op de website van KWF Kankerbestrijding, www.kwf.nl. Op de website www.knmi.nl kun je de verwachte zonkracht (hoeveelheid UV-straling) voor de komende dagen zien.

onze vertrouwde merken:

Meditopics
Dermacolor
Dermolin
Synchroline
Kryolan
Tea Tree
Vision
Naïf